Hvad er MFA og hvorfor skal du benytte det?

 

Hvis du allerede har helt styr på hvad det er, hvordan det benyttes og hvorfor det er et rigtig godt træk at benytte sig af MFA, så behøves du ikke læse med videre. Men hvis du alligevel er lidt i tvivl, og måske endda ikke har tilvalgt det så skal du altså spidse øre nu. 

Hvad er MFA og hvorfor skal du benytte det

Hvad er MFA?

Multi faktor autentifikation er heldigvis lettere at bruge, end det er at sige. MFA er en forkortelse der dækker over at man bruger flere trin i sin loginprocedure end blot dit brugernavn og kodeord.

Vi kender det allerede i dag fra NemID og MitID.

Det giver din og din virksomhed en sikkerhedsmæssig fordel når der skal logges ind på hjemmesider og tjenester på nettet. Vi har altid brugt det når vi skulle logge ind på vigtige sider som fx netbank og e-boks.

Er det stærke og sikre kodeord ikke godt nok?

I dag er det slet ikke nok. Selvom du har fulgt min mail fra i går og har skabt et stærkt og sikkert kodeord, kan det altså stadig hackes, eller du kan ved en fejl have trykket på et link i en phishing mail. Derfor kan det ikke siges nok gange hvor vigtigt det er at have MFA slået til, alle steder du logger ind.

Så spørgsmålet er ikke længere om du skal benytte MFA når du logger ind eller ej – spørgsmålet er nærmere, hvor hurtigt du kan få det implementeret.

Næsten alle hackede Microsoft-konti mangler MFA

I denne artikel fra Computerworld beretter mediet ZDNet at 1,2 millioner Microsoft-brugere blev kompromitteret i januar 2020. Microsoft har én milliard aktive brugere om måneden. Af dem er der næsten 900 millioner brugere, der ikke bruger MFA.

Microsoft oplyser også at de fleste konti bliver hacket ved brug af password spraying, som jeg fortalte dig om den 2. december. Hvis du missede den mail, er du velkommen til at skrive tilbage til mig, så du kan blive oplyst om hvad password spraying er.

Konklusionen må være…

At hvis du ikke allerede i dag benytter MFA, er det altså nu du skal have fat i din it partner, så I kan få slået det til med lynets hast.  

 

Læs mere om sikkerhed

Hvis du vil lære mere om hvordan du er bedre beskyttet imod hackerangrev vil vi anbefale at du ser nærmere på vores sikkerhedsløsninger.

Læs mere om sikkerhed

 

Skal vi hjælpe dig 
med at vælge den rette løsning?

Outsourcing af it afdeling

keyboard_arrow_up