It sikkerhed

It sikkerhed bliver mere og mere vigtigt at have fokus på. Faktisk er der 1 ud af 4 små- og mellemstore virksomheder der ikke har implementeret nogle af de vigtigste sikkerhedstiltag, som backup og opdatering af programmer.

Læs mere om sikkerhed

It sikkerhed til din forretning

Hvad er it sikkerhed?

It sikkerhed er mange ting og har mange grene. Man kan både tale om datasikkerhed, cybersikkerhed, bruger sikkerhed og meget andet. På denne side vil vi forsøge at tage dig igennem de forskellige områder indenfor it sikkerhed og hvad basal it sikkerhed er.

Se vores it sikkerheds produkter

Hvad er it sikkerhed

Hvad er datasikkerhed?

Datasikkerhed er en stor del af it sikkerheden, for uden data kan vi ikke arbejde eller træffe de rette beslutninger. Når vi taler om it sikkerhed omkring data handler det om at beskytte sig mod hackere, computervirus eller tyveri af data på en af dine enheder eller via netværket. Det er vigtigt at have arbejdsmetoder så informationer eller data ikke ved et uheld afsløres eller ødelægges.

it sikkerhed og datasikkerhed

Undgå hacking og forbedre din it sikkerhed

Vi bliver mere og mere digitale, det samme gør vores data, derfor bliver forretningskritiskdata også mere sårbart. 1 ud af 4 små- og mellemstore virksomheder har ikke implementeret de vigtigste it sikkerhedstiltag som backup og opdateringer af programmer.

 

it sikkerhed og datasikkerhed - undgå hacking

Hvad er it sikkerhed i forbindelse med cybersikkerhed?

Dybest set handler cybersikkerhed om at beskytte it systemer såsom software, data og hardware, såvel som din virksomheds digitale infrastruktur mod angreb. Hver eneste dag forøges risikoen for at blive udsat for et cyberangreb. Det betyder helt enkelt at sikkerheden på hjemmesider, servere, programmer, brugerkonti, datacentre og netværk er vigtigere end nogensinde.

It sikkerhed og cybersikkerhed

It sikkerhed og awareness træning er vigtigere end nogensinde før

”Hackerne forsøger hver eneste dag at ramme danske virksomheder med it angreb, det sker mere end 800 gange dagligt”

Hvordan forbedre du din it sikkerhed og hvordan kan du undgå at blive udsat for phising?

Phishing er en af måderne hackerne forsøger at nedbryde din it sikkerhed. Det gør de ved at sende falske mails som kan fremstå meget troværdige. Selvom det er falske mails, kan det være svært at gennemskue, at de ikke er troværdige. Hackerne er blevet rigtige dygtige. Det kan fx være de sender en mail fra din nærmeste chef, med det rigtige navn og nærmest den rigtige mailadresse. Men her skal man være opmærksom, for bogstaver kan skiftes ud med tal og på den måde kan det være rigtigt svært at gennemskue. Test dine medarbejdere af, og lav en intern phishing kampagne.

forbedre din it sikkerhed og undgå phishing

4 tommelfinger-regler til at undgå phishing og forbedre din it sikkerhed

Hold øje med mailadressen på afsenderen. Både navnet og mailadressen skal være den du plejer at modtage mails fra. Vær obs på at der ikke er skiftet bogstaver ud med tal.

Forventer du at modtage mails fra vedkomne der har sendt dig en mail? Hvis ikke skal du forholde dig kritisk til mailen.

Vær opmærksom på åbenlyse stavefejl og/eller talefejl.

Hvis du i mailen bliver opfordret til at gøre noget straks eller urimeligt hurtigt skal du forholde dig ekstra kritisk.

Forbedre virksomhedens it sikkerhed via phishing tests

Phishing test eller en phishing simulation er en mail der bliver sendt ud af ens egen virksomhed. Det er altså et simuleret phishing angreb som går til alle ansatte i virksomheden. Det er med til at træne dem i at spotte og håndtere phishing mails. Når man simulerer et phishing angreb er det muligt at følge med i hvor mange der har åbnet mailen man har sendt, klikket på et link og indsendt data.

Statistik fra tidligere phishing tests

68%

emails åbnet

26%

links klikket

8%

indsendt data

5 råd til din virksomheds it sikkerhed

Råd 1

Backup, backup, backup det kan ikke siges nok gange. Det er vigtigt at have styr på sin backup, både af ens servere og Microsoft 365 løsning. I de fleste tilfælde er en backup løsning ikke nok. Det anbefales at minimum en backup på en anden lokation.

Råd 2

Hav et stærkt password og sørg for at have slået MFA (Multi Factor Authentication) slået til. Dette gælder både på dine arbejdsenheder og sociale medier.

Råd 3

Sørg for at opdatere dine programmer og software løbende. Det er med til at lukke flere huller i din virksomheds it sikkerhed.

Råd 4

Antivirus og en firewall er et must. Det er basale sikkerhedsforanstaltninger som beskytter din virksomheds data og systemer. Sørg for at antivirus programmet er et betalt program og at firewallen er opsat af professionelle.

Råd 5

Lær dig selv og dine ansatte at spotte mistænkelige mails. 9 ud af 10 it sikkerhedsbrud i virksomheder starter hos en medarbejder.

Få flere råd til din it sikkerhed

Test din viden, tag vores it sikkerheds quiz. Hvor meget ved du egentligt om it sikkerhed?

Tag vores it sikkerheds quiz nu

Forbedre din it sikkerhed vedhjælp af awareness træning

It kriminaliteten er vokset enormt over de seneste år. Hvis de it kriminelle er dygtige og bryder igennem din virksomheds it sikkerhedsforsvar, kan det resultere i datalæk, tab af arbejdsfortjeneste, omdømme og i værste tilfælde omsætning. Vedhjælp af awareness træning kan du minimere risikoen for datalæk og tab heraf. 9 ud af 10 sikkerhedsbrud sker hos medarbejderne, her er et par eksempler herpå:

  • Phishing mails, hvor medarbejderne klikker på et link eller en fil
  • Svage kodeord – eller dårlig omgang med disse
  • Forkert behandling af persondata

Bliv opmærksom på hvilke risici der findes og hvordan du spotter dem inden uheldet er ude. Vedhjælp af awareness træning.

forbedre din virksomheds it sikkerhed

Hvad kan du gøre for at forbedre din it sikkerhed?

Ved Sotea er anbefalingen klar – det er ikke længere et spørgsmål om at din virksomhed bliver ramt, men et spørgsmål om hvornår den bliver ramt. Hver eneste dag forsøger hackerne at ramme danske virksomheder med it angreb. Det sker mere end 800 gange dagligt. Hackerne kigger ikke på hvor stor din virksomheds omsætning er. De ser på hvilke virksomheder der har den svageste sikkerhed og går målrettet efter dem.

Det du kan gøre for at forbedre din it sikkerhed er enten at få foretaget en it sikkerhedsanalyse, så du får syn på hvor din it sikkerhed er værst. Du kan også investere i en af vores 3 sikkerhedspakker. Hvis du arbejder meget cloud baseret anbefaler vi at du tager et kig på vores Baseline sikkerhed, som er bygget op omkring Microsoft 365 og de mange sikkerhedsfunktioner der findes i deres licenser.

forbedre din it sikkerhed

Hvordan opdager du hvis der er brister i din it sikkerhed?

Der er flere måder hvorpå du kan få testet om der er brister i din it sikkerhed. Du kan enten få en Ekstern Penetrationstest – den vil give dig et overblik over hvor eksponeret dine it systemer er for hackere. I itm8 er vi teamet op med Improsec, de er etiske hackere der uvildigt tester din sikkerhed fra internettet og ind mod jeres it systemer.

Du kan også se nærmere på en Intern penetrationstest – her bliver der testet om dine interne netværk og kritiske systemer kan modstå et hackerangreb. Dette bliver også udført af vores søster selskab Improsec. Det er en måde hvorpå i kan få testet jeres systemer af, inden det er for sent.

opdag brister i din it sikkerhed

Se hvilke sikkerhedsprodukter vi har på hylden

Uanset hvor du er på din it sikkerhedsrejse har vi lige netop det produkt der passer til din virksomheds behov. Se dem herunder ⤵ 

Alt i én enkelt it løsning.
Det garanterer vi

Nul ekstraregninger. Nogensinde

Vores prisliste er ens for alle: Fast pris på alle ydelser. Du får it på et fast månedligt abonnement, hvor alt er inklusive. Prisen er sammensat af antal brugere, softwarelicenser, serverkapacitet og mængden af data.

Læs mere

Glad eller gratis

Prøv din it løsning, før du siger ja tak. Vi bygger og implementerer din løsning i et parallelt miljø – klar til dig. Her kan du teste alt af, inden du beslutter dig endeligt. Du får først en regning, når du er glad.

Læs mere

Leveringsgaranti.
Regn med det 

Du får en fast pris på implementering af din løsning. Prisen holder, uanset om din løsning koster os ekstra timer eller ej. Det er nemt at budgettere med. Og det er din garanti for, at du ikke får ubehagelige overraskelser.

Læs mere

Vil du have hjælp til at få styr på din it sikkerhed?

Udfyld formularen herunder, så hjælper vi dig.

hjælp til din it sikkerhed

keyboard_arrow_up