Hvilken serverløsning skal du vælge?

On premise servere, hosting, Microsoft Cloud eller et hybrid setup?


 

Serverløsning

On premise servere

Den første server løsning vi ser på, er on premise, hvor man gemmer sine data på en fysisk server ude i virksomheden, det kan dog godt være en bekostelig affære, da mange kun tænker på indkøb af selve serveren, men derudover skal man indtænke køling af serveren, vedligeholdelse og patching af disse. Der går en del timer med at vedligeholde sådan en server – men for nogen er det nødvendigt at have en server stående. Det kan fx være grundet gamle systemer som ikke kører særlig godt i skyen. Snak med din it partner og find ud af hvad der virker bedst for dig og din virksomhed. 

Imens du finder ud af om en on premise server er noget for dig sammen med de tårnhøje el priser vi også ser ind i, i år 2023, kunne det måske være en fordel for dig at tage vores beregner, hvor du kan finde ud af om du kan spare penge ved at flytte dine servere i skyen. 

Klassisk hosting

Den næste serverløsning vi ser på er den ”klassiske” hosting – altså den hvor dine data bliver opbevaret i en it partners datacenter, også kaldet private cloud. Der findes mange ord for det, men det mest brugte må være hosting. Det er det samme som at flytte i skyen – det foregår bare igennem din it partners datacenter, så ved du med garanti hvor dine data er opbevaret og hvis du spørger din leverandør, kan de tage ned i deres datacenter og pege på nøjagtigt den server hvor dine data er opbevaret på. Fordelen ved at vælge denne løsning er at alt omkring vedligeholdelse og patching bliver gjort for dig, sikkerheden er i top, du ved at du overholder GDPR og hvis du løber tør for plads, er det blot at ringe til din it partner og få tilføjet mere plads til dine data.

Derudover vil der oftest også være korte svar tider, da du med stor sandsynlighed er placeret tættere på datacentret ved din it partner end ved fx Microsoft. Og det leder os automatisk videre til Microsoft's cloud løsning ⤵

Microsoft "cloud"

Som tidligere nævnt, så findes der også ”Microsoft Cloud” altså Microsoft Azure, som serverløsning. Ved denne løsning bliver afregningen gjort op efter hvor meget data du bruger ved Microsoft, derfor kan det også være svært for en it partner at give dig en præcis pris på løsningen, da man først kender det nøjagtige forbrug når løsningen er taget i brug. En af fordelene ved at vælge denne løsning er, hvis du har lokationer i hele verdenen, da Microsoft har datacentre over alt. Du vil derfor ikke opleve lange svartider hvis du er på den anden side af jorden, som godt kan være tilfældet ved ”klassisk” hosting.

Hybrid løsningen 

Den sidste mulighed er en kombination af on premise og cloud hosting – det kan enten være ved Microsoft eller ved en it partner. Der kan være flere grunde til, at du er nødsaget til at vælge en hybrid løsning, du kan have nogle gamle systemer som kører bedst på en server der står tæt på, du kan også arbejde med meget tunge filer som også ofte vil køre hurtigere på en fysisk server. Hybrid løsningen er ikke altid den bedste løsning at gå med. Men du skal vide det er en mulighed, hvis dit it setup ikke kan fungerer på en ren cloud løsning. 

 

Er du en ny opstartet virksomhed, vil det enten være Microsoft vejen du skal kigge eller hosting ved en it partner i Danmark. Tag en snak om det med din it leverandør hvis du er i tvivl. 

Hosting ved Sotea

Få en skalerbar serverløsning der passer til din virksomheds it behov. Du kan starte småt og opgradere din hostingløsning sernere, eller du kan starte med at lade os hoste det hele, du bestemmer selv.

Læs mere om it hosting

 

Skal vi hjælpe dig 
med at vælge den rette løsning?

Outsourcing af it afdeling

keyboard_arrow_up