Hvilke cybertrusler skal du holde øje med i 2023?

Serverløsning

Trussel nr. 1 

MFA - er du den du siger du er?

Vi har i 2022 set flere forsøg på angreb hvor systemerne til godkendelse bliver angrebet. Cyberkriminelle er allerede begyndt at stjæle eller omgå MFA. I nogle situationer kan et bombardement af mål med anmodninger, fx i et MFA udmattelsesangreb, føre til vellykkede login-forsøg uden behov for en sårbarhed. Med de seneste angreb mod Okta og Tvilio viste, at denne type af eksterne tjenester også bliver angrebet. Det sker selvfølgelig også oveni de fortsatte problemer med genbrugte og svage adgangskoder. Det er derfor nu endnu vigtigere at forstå, hvordan din godkendelse fungerer, og hvordan dataene tilgås og af hvem.

Trussel nr. 2

Ransomware - er fortsat en alvorlig trussel

Ransomware bliver stadig en større og mere avanceret trussel. De cyberkriminelle bliver fortsat mere professionelle. De fleste af de store aktører vil nu gå efter MacOS og Linux og de ser også på cloud-miljøet. Antallet af angreb vil fortsat stige, da det er en god forretning, især når cyberforsikring dækker en del af konsekvenserne. De cyberkriminelle vil i stigende grad forsøge at afinstallere sikkerhedsværktøjer, slette sikkerhedskopier og deaktivere it-katastrofeberedskabsplaner, så snart det er muligt for dem. 

Trussel nr. 3

Phishing – stigende angreb

Som du har læst tidligere, er phishing angreb ikke længere begrænset til mails. Jeg har allerede fortalt at det kan foregå via telefonopkald og sms’er. Men det næste år vil vi også se det sprede sig til Teams kanaler, Slack og øvrige chat tjenester. De cyberkriminelle vil forsøge at få adgang til disse kanaler for at undgå sikkerheds filtre og blive opdaget.

 

Jeg har her tappet ind i 3 forskellige trusler som jeg synes du skal have med i baghovedet når du vil tale it sikkerhed med din it partner i 2023 – for hvordan holder man sig beskyttet mod nye trusler?

 

Du kan læse flere trusler du skal holde øje med her.

Læs mere om sikkerhed

Hvis du vil lære mere om hvordan du er bedre beskyttet imod hackerangrev vil vi anbefale at du ser nærmere på vores sikkerhedsløsninger.

Læs mere om sikkerhed

 

Skal vi hjælpe dig 
med at vælge den rette løsning?

Outsourcing af it afdeling

keyboard_arrow_up