Er du nem at hacke?

 

Find listen over de mest brugte kodeord i Danmark her. Og opdag hvordan hackerne kan bruge lige netop denne liste imod dig. 

Microsoft 365 vs. Google Workspace

De mest brugte kodeord i Danmark

De mest brugte kodeord i Danmark er: 123456, password og 111111. Så hvis et af disse kodeord er dit, skal du skynde dig ind at skifte det, inden du læser videre.  Du kan se den fulde liste ved Nordpass her. 

Det de 3 ovenstående mest brugte kodeord har tilfælles, er at de alle tager 1 sekund at hacke. På første pladsen finder vi kodeordet 123456 som er brugt intet mindre end 155.843 gange i Danmark.

Fornavne er også et af de foretrukne kodeord blandt danskerne. Her kan der fx nævnes oliver, frederik, rasmus, martin, anders, kasper, thomas, jesper, buller, morten, michael, pernille, daniel, mathias, louise, camilla og listen fortsætter. Det mest sikre af de ovenstående navne er frederik som tager 3 timer at hacke – hvilket stadigt ikke er særlig længe. Så konklusionen må være at fornavne ikke er et godt kodeord.

I Danmark er der fx 29.053 personer der hedder Mikkel. Der er 8.289 danskere der har valgt at bruge kodeordet mikkel, som tager 2 minutter at hacke. Om der er en sammenhæng imellem de to lader vi være op til dig at vurdere.

Hvordan kan hackerne bruge denne information?

Ifølge Verzionz 2017 Data Breach Investigation Report, er 81% af hacking-relaterede brud pga. stjålne eller svage kodeord. Hackerne har to meget almindelige metoder som misbruger at mange mennesker bruger svage kodeord, de hedder password spraying og credential stuffing. 

Det er på tide at vi gør op med genbrugte og svage kodeord og får bygget stærke og unikke kodeord.

Læs mere om sikkerhed

Hvis du vil lære mere om hvordan du er bedre beskyttet imod hackerangrev vil vi anbefale at du ser nærmere på vores sikkerhedsløsninger.

Læs mere om sikkerhed

 

Skal vi hjælpe dig 
med at vælge den rette løsning?

Outsourcing af it afdeling

keyboard_arrow_up