5 tips til hjemme arbejdspladsen

Vi tager endnu en omgang af hjemmearbejde i Sotea, eller det vil sige, vi har hele tiden haft nogen hjemme og nogen inde på kontoret. Men denne gang, er stort set alle sendt hjem, pånær et lille team på 5 medlemmer, som kan sørge for at få opsat computere, tage imod varer osv. Men i forbindelse med vi igen arbejder hjemme og vi nu har ramt 2021, så mente vi det var på plads med 5 tips til at arbejde hjemmefra. Heri indgår der et par her og nu tips til din it sikkerhed sammen med et par generelle råd.

Velbekomme.

Samarbejde med Microsoft Office 365

5 tips til hjemmearbejdspladsen 

Det skal du være opmærksom på, når medarbejderne arbejder hjemmefra.

Giv agt og vær opmærksom.
Det er vigtigt at være ekstra opmærksom på sine vaner, når man sidder hjemme og arbejder. Du vil i de fleste tilfælde ikke have samme sikkerhed på dit hjemme netværk, som virksomheden har. Derfor skal du huske at stoppe op hvis du er ved at lave en opgave som ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarlig. 

Udstyr, udstyr, udstyr...
Det er vigtigt at have godt udstyr når du arbejder hjemme, så du ikke får ondt nogen steder. Vi anbefaler til en hver tid enten en stor skærm eller en stander til din pc, så det kommer lidt op i højden.

Informer, informer, informer...
Awareness træning er ikke noget vi siger for sjovt. Det er yderst vigtigt, især lige nu hvor der er ekstra mange forsøg på hacking af den ene eller anden art. Hvis du ved der er noget i omløb, så sørg for at informér dine kollegaer. Derudover, skal I sørge for hele tiden at uddanne hinanden så alle ved hvordan man kan blive hacket, og hvordan man undgår det. 

MFA, MFA, MFA...
3 ord, multi factor authentication, eller på dansk 2-faktor sikkerhed. Vi kender det alle sammen fra Nem ID. Men de færreste af os benytter det i vores dagligdag. Fordi vi ikke længere er ligeså beskyttede som vi plejer, er det på tide at gøre brug af 2-faktor login. Hvis I ikke allerede bytter 2-faktor login, er tiden nu til at få det gjort.

Be social
Det sociale kollegaskab imellem er enormt vigtigt når vi arbejder hjemmefra. Sørg for at mødes virtuelt og hjælp hinanden med at få styr på procedure og lignende. Det kan være svært at holde skruen lige i vandet når man sidder hjemmefra, så hjælp hinanden med en motiverende peptalk. 

Team Sotea

Som at være tæt på hinanden

Vi hænger i, og holder ud. De fleste af os arbejder hjemmefra og har gjort det længe. Nu glæder vi os til vi snart må mødes lidt flere på kontoret igen, men i mellemtiden sørger vi for at holde kontakt med hinanden så vi på den måde kan være sammen.

Har du spørgsmål eller brug for et godt råd om IT-sikkerhed?

Outsourcing af it afdeling

keyboard_arrow_up